Tunnistettavaa


LINTUKIRJA
Tunnistamattomia perhosia Tunnistamattomia hyönteisiä Tunnistamattomia toukkia Muita tunnistamattomia


Hei,

Tänne olen laittanut kuvia ja selostuksia linnuista, joiden tunnistaminen on jäänyt epävarmaksi tai joihin kaipaisin vahvistusta.

Jos satut katselemaan ja löydät mielestäsi seikan, joka vahvistaa tai heikentää lajimääritystä,lähetä sähköpostia osoitteeseen pekka.sarvelanetti.fi (roskapostin välttämiseksi osoite on muunnettu siten, ettei­vät urkkijaohjelmat löydä sitä ainakaan helposti. Älä siis kopioi osoitetta, vaan kirjoita itse).
Joutsa, 18.7.2009


Iso pesä suunnilleen puolipuussa. Oikeastaan vain haukat tulevat mieleen. Niistäkin vain haarahaukan pesän olen aikaisemmin nähnyt tällä korkeudella, muilla yleensä pesä on puun latvassa. Kooltaan se oli samankokoinen kuin tämä. Voisiko olla?

Kreikka, Rodos, 2.10.2008

Epäilen etelänharmaalokkia. Keltaiset jalat ja keltainen nokka täsmäävät. Osalla linnuista nokan kärjessä on tummaa/mustaa. Siivenkärkien kuviot eivät ole aivan kirjan mukaiset, mutta aika lähellä. Nuorella linnulla on hyvin vaalea pää. Koko sopii hyvin, samoin paikka. Myös välimerenlokkeja näkyi, mutta niitä ei liene tässä parvessa.

Ylemmät kuvat on leikattu samasta otoksesta, ja alemmat toisesta.

Minulle on esitetty arvio, että alla olevassa kuvassa etualalla vasemmalla on etelänharmaalokki ja oikealla aroharmaalokki. Olen taipuvainen uskomaan.Joutsa, 19.8.2008

Kookas pesä (läpimitta yli 15 cm mitattuna reunojen korkeimmalta kohdalta), joka oli ensin kaivettu kallion päällä olevaan sammaleeseen ja korkeutta oli lisätty keräämällä pikkurisuja, sammalta ja jäkälää reunoille. Pesä oli varsin syvä, vielä nytkin useita senttimetrejä. Pesän pohja on kalliota, eikä siihen ole laitettu mitään pehmusteita.

Pesä on kalliolla noin metrin päässä vesirajasta. Paikan korkeus vesirajasta on yli 50 cm korkeimmankin veden aikana. Pudotus veteen on melko jyrkkä, joten ensimmäiseksi mieleen tulleella vaihtoehdolla, kuikalla olisi varsin vaikea päästä pesälle.

Pesä on pienellä saarella (ehkä 50 m pitkä ja 20 m leveä) asumattomien saarten välissä ja saarella kasvaa puita. Itse pesä on kuitenkin varsin avoimella paikalla.

Järvi (Suontee) on iso, karuhko ja puhdasvetinen.

Pesän koko rajaa lajeja tehokkaasti. Kuikan lisäksi mahdollisina lajeina tulee mieleen isot lokit (selkä- ja harmaa-). Lähettyvillä ei kuitenkaan ollut lokinpoikasia eikä varoittelevia emoja. Pesä on myös (liian?) huoliteltu ollakseen lokinpesä.Viikki, 6.6.2008

Tämä oli hyvin näkyvissä, mutta ei laulanut. Arvelisin rytikerttuseksi. Myös paikka sopii (ruovikko).LINTUKIRJA